Wel of niet eigenrisicodragen

Wel of niet eigenrisicodragen

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om kostenbesparing, maar welke argumenten zijn er om eigenrisicodrager te worden?

  • Financieel, u genereert een besparing op de premie van het UWV en u omzeilt mogelijke boetepremies bij instroom.
  • De mogelijkheid van het voeren van eigen regie, hierbij gaat het over het in eigen hand houden van de re-integratie inspanningen bepaalt door het UWV. Voert het UWV de regie dan heeft u minder of geen invloed op de re-integratie inspanningen, maar ligt wel de nota op het bordje van de werkgever, in de vorm van een loonsanctie.

Gehele traject in eigen hand

Eigenrisicodragen biedt u als werkgever de mogelijkheid om het gehele traject (van uitval tot terugkeer van uw medewerker) in eigen hand te houden. Kiest u voor eigenrisicodragerschap dan bent u direct verantwoordelijk voor het verrichten van inspanningen voor re-integratie van uw medewerkers. Het dient de voorkeur dit uit te besteden aan een arbodienst. Uw arbodienst zal de juiste en goede re-integratie inspanningen verrichten.

Scherpe premies

Active Health Assurance werkt nauw samen met enkele arbodienstverleners. Deze samenwerking is voor ons en onze klanten van grote waarde. Hierdoor zijn we exact op de hoogte van uw verzuimgegevens, timelaps van re-integratie en werkhervatting, zo kunnen wij onze premies scherp wegzetten. De betrouwbaarheid van de arbodienst speelt een rol in de premiebepaling, vandaar dat wij samenwerken met gerenommeerde arbodienstverleners die werk maken van gezondheidsmanagement, duurzaam inzetbare medewerkers en actief omgaan met verzuim en re-integratie.

Vrijblijvend advies

Neem voor vrijblijvend advies contact met ons op via 010–28 66 053 of via het contactformulier.

Contactformulier